3 effectieve manieren om op te vallen met je bedrijf

3 effectieve manieren om op te vallen met je bedrijf

Ben je met je bedrijf niet goed zichtbaar voor je doelgroep, dan kan de stroom van nieuwe klanten snel stagneren. Het is daarom voor vrijwel ieder bedrijf van belang om ervoor te zorgen om op te vallen, zodat je met potentiële klanten in contact komt.

In dit artikel delen we 3 manieren met je waarmee je de zichtbaarheid van je bedrijf kunt vergroten. Heb je een beperkt budget? Geen probleem. Als bonus bespreken we ook een aantal goedkope vormen van bedrijfsreclame.

1.Sportkleding laten bedrukken

Er zijn in Nederland tal van sportclubs, waardoor er een grote behoefte aan sportkleding is. Veel bedrijven staan er niet bij stil, maar die behoefte is een uitgelezen kans om op te vallen met je bedrijf. Je kunt namelijk via een sponsorcontract bedrukte sportkleding leveren. Winst voor iedereen! De sportclub heeft de benodigde sportkleding en de zichtbaarheid van je bedrijf wordt groter. Vanuit Jeppeke Kinderkleding bieden wij de mogelijkheid om sportkleding te bedrukken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

2.Besticker je wagenpark

Bedrijfsauto’s vormen voor veel bedrijven een hoge kostenpost. Aanschaf, onderhoud en benzine kosten immers veel geld. Hoe zonde is het dan, als je niet probeert om de investering in de bedrijfsauto’s terug te verdienen? Precies! Een eenvoudige manier om dat te doen, is door de auto’s te laten bestickeren.

Het bestickeren van auto’s is echter alleen effectief als je het op de juiste manier inzet. Concreet betekent dat, dat alleen een logo of bedrijfsnaam onvoldoende is. Zorg er daarom voor dat de autobestickering in ieder geval aan de volgende eisen voldoet:

Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wat je bedrijf levert.
De contactgegevens moeten ook op afstand goed leesbaar zijn. De bedrijfsnaam, het telefoonnummer en de website mogen niet ontbreken.
Zorg voor rust en laat de belangrijkste elementen (boodschap en contactgegevens) visueel opvallen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een pijl naar de contactgegevens te laten wijzen.

3.Plaats gevelreclame op je bedrijfspand

Gevelreclame is niet alleen goed om op te vallen voor potentiële klanten. Ook helpt het bezoekers om je pand gemakkelijker te vinden. Daarbij is het aan te raden om ervoor te zorgen dat de gevelreclame ook ’s avonds opvalt. Op die manier is je bedrijf 24/7 goed zichtbaar. Reclame op gevels is in vele materialen leverbaar. Laat je daarom altijd goed informeren bij een signbedrijf over de mogelijkheden en de voor- en nadelen per materiaalsoort.

Extra tip: goedkope manieren om op te vallen met je bedrijf

De besproken manieren om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten, zijn voor de meeste bedrijven prima te betalen. Echter, als je een beperkt budget hebt, hoeft dat niet te betekenen dat je niks kunt doen. Er is namelijk een aantal mogelijkheden om ook met een klein budget op te vallen.

Pennen en andere giveaways

Giveaways zoals pennen, bureaukalenders en schrijfblokken lijken op het eerste gezicht niet heel effectief. Toch, iedere keer als je relatie ze gebruikt wordt hij aan jouw bedrijf herinnert. Giveaways hoef je trouwens niet in grote aantallen in te kopen. Geef ze alleen weg aan relaties die jij als waardevol beschouwt. Zo heb je meer budget over om een luxere giveaway te bestellen, zonder dat daarbij de totale inkoopkosten de pan uitrijzen.

Magneetplaten

Magneetplaten vormen een goedkoop alternatief voor het bestickeren van auto’s. Voor een paar tientjes heb je al een mooie plaat. Ondanks dat magneetplaten niet zo mooi ogen als autobestickering, kan het wel degelijk een effectieve vorm van reclame zijn.

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding is met name effectief als je medewerkers veel buiten de deur werken. Bovendien zorgt het voor een stukje herkenbaarheid en professionaliteit richting je klanten. Daarmee vervult bedrijfskleding meerdere functies tegelijk. Tel daarbij op dat de kleding relatief gezien goedkoop in aanschaf is, waardoor het een uitstekende manier is om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten.

Stuur ons jouw tip

Heb je nu zelf nog een andere waardevolle manier om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten? Deels jouw tip dan met ons en stuur ons een mailtje. We voegen jouw bijdrage graag toe!